Utbildning 

När ni vill vara lite mer aktva själva och inte bara lyssna passar det här upplägget bra för er.

Under en utbildningsdag går vi igenom mina sju punkter för hur ni skapar förutsättningnar för psykologisk trygghet och därmed förutsättningar för varandra att lyckas.

Naturligtvis bryter vi av dagen med övningar och möjligheter att reflektera.

Vad är det vi kan påverka hos varandra och hur ska vi få varandra att göra det vi kommit överens om? Varför gör vi som vi gör? 

Vi lär oss aldrig riktigt samarbeta i skolan eller under uppväxten och det är synd. Vi förväntas bara lösa saker själva utifrån "sunt förnuft" och otydliga beskrivningar. Det blir inte bra. 

Jag vill hjälpa er med detta.

 

Workshop - Punkter att vidareutveckla

Har du någonsin känt att ni skulle vilja jobba vidare med enstaka punkter? Det kan vara kulturen, arbetssätt, metoder, rutiner, spelregler, ja precis det ni har behov av. Då är workshopen rätt väg för er.

Den blir inte lika bred som en utbildningsdag, den går mer på djupet med just era punkter. En del av mina kunder börjar med en hel utbildningsdag för att sen välja ut specifika frågor att jobba vidare med.

Vi behöver inte sträva efter konsensus i alla frågor. Däremot kan vi ibland behöva skapa samsyn kring hur vi ska ha det framöver.

Jag har sett vad tydliga förväntningar och överenskommelser gör för skillnad i skarpa lägen. Det som fungerar i kris gör underverk i vardagen.

Vill du veta mer? fyll i kontaktformuläret eller gå via länkarna nedan. Det går ävenbra att boka ett möte om du vill ha en mer direkt kommunikation.

E-POST
TELEFON

Vi på Lövångersbygg har oftast en härlig stämning bland våra anställda. Högt till tak och positiv energi.
Men kanske finns det någon som inte riktigt vågar berätta om något känns fel.
Som organisation är vi i en tillväxtfas och vi bestämde oss därför för att utmana vår trivsel för att i tid se eventuella problem när vi nu ska bli fler.
Vi bestämde oss för ”Skråmträskmodellen” efter flera rekommendationer.
 
Mikael Lundgren kom till oss i Lövånger där vi hade en heldag tillsammans. Hans upplägg var perfekt och vi kände igen oss i flera situationer.
Mycket som kan kännas självklart för en själv på en arbetsplats är kanske inte lika självklart för andra.
Det blev många härliga diskussioner och glada skratt.
Vi som företag har utvecklats av detta och vår träff med Mikael kommer att ligga som grund för vårt fortsatta utvecklingsarbete.
Lövångersbygg rekommenderar varmt Skråmträskmodellen.
 
/ Jonas Sjölin
VD Lövångersbygg AB